Få tilskud til energirenoveringen

Energirenovering er både en investering for dig og miljøet. Du opnår fordele som et bedre indeklima, lavere energiforbrug og dermed også et lavere CO2-udslip, hvilket miljøet nyder godt af. Langt de fleste ser energirenovering som en stor omkostning, men det er langt fra tilfældet. Investeringen er nemlig hurtigt tjent hjem igen, hvilket både kommer af, at dit energiforbrug falder og at du kan få tilskud til renoveringen.

Hvorfor kan du få tilskud?

tilskudMange er desværre ikke klar over, at energiselskaberne står i kø for at ’købe’ din energibesparelse. Derfor går mange også glip af de store besparelser der er ved at indhente tilskud. Men hvorfor vil energiselskaberne overhovedet være med til at betale for din energirenovering?

Det hedder sig, at energiselskaberne har pligt til at deltage i kampen om et bedre klima, gennem nedsættelse af CO2-udslippet. Når du energirenovere dit hjem, vil du automatisk udlede mindre CO2, da du kan spare på dit energiforbrug. Energiselskaberne vil derfor gerne sætte sit navn på dit renoveringsprojekt, så de kan dokumentere, at de har biddraget til et bedre og grønnere miljø. Du skal derfor som forbruger udnytte, at energiselskaberne vil sætte sit navn på dine projekter, for det vil nemlig gøre energirenoveringen langt billigere for dig.
Derudover kan du også få tilskud i form af håndværkerfradraget, hvor du kan trække en del af håndværkernes arbejdsløn fra i SKAT.

Hvilke energirenoveringer kan du få tilskud til?

Det er desværre ikke alle typer af energirenovering du kan få tilskud til. Heldigvis er det dog langt de fleste. Du kan nemlig få tilskud til langt de fleste former for renovering, hvor du nedsætter dit energiforbrug – herunder:
• Alle typer af efterisolering (også ved hulmursisolering)
• Udskiftning til energivinduer
• Solceller
• Installation af jord- eller solvarme

Det er vigtigt, at du søger om tilskud inden du begynder byggeriet. Er du færdig eller gået i gang med renoveringen, kan du nemlig ikke få tilskud fra energiselskaberne, da tilbuddet ikke gælder med tilbagevirkende kræft. Inden du går i gang med renoveringen, kan du derfor med fordel bruge tid på at søge mellem forskellige energiselskaber, for at finde ud af, hvem der giver det største tilskud. Fordelen med denne ordning er nemlig, at du ikke behøver at bruge dit eget energiselskab. Dette er en stor fordel, da det ikke er alle energiselskaber, der giver tilskud ved energirenovering.

Hvor meget kan du få i tilskud?

Der ligger ikke nogen fastsat pris for, hvor meget energiselskaberne giver i tilskud. Der er både forskel på tilskuddet ved de forskellige energiselskaber, og forskel på hvad du skal have renoveret. Tilskuddet vil dog altid være i faste priser, og vil blive beregnet ud fra hvor mange kWh du sparer på et år som resultat af energirenoveringen. Prisen ligger ofte mellem 20-40 øre pr. sparet kWh.
Hvis du har svært ved at gennemskue priserne ved de enkelte energiselskaber, kan du med fordel spørge om hjælp hos din håndværker. De vil i langt de fleste tilfælde kunne give dig et overblik over, hvad der bedst kan svare sig for dig. Mange isoleringsfirmaer har endda faste aftaler med energiselskaberne, og tilskuddet vil derfor automatisk komme til dig. Da der er forskel på, om håndværkerne har lavet aftaler på forhånd, bør du altid få dette på plads inden renoveringen går i gang. Når håndværkerne nemlig at starte på renoveringen uden at de har en fast aftale, har du ikke mulighed for at søge tilskud.

Gennem håndværkerfradraget skal du huske på, at du maksimalt kan trække 15.000 kr. fra årligt. Er I flere i hjemmet, gælder denne begrænsning pr. person. Husk ligeledes at undersøge om netop din energirenovering er omfattet af SKAT’s liste over servicer og vedligeholdelsesprojekter.

The following two tabs change content below.

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.

Nyeste indlæg af Sandra Christensen (se alle)

Udgivet af

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.