Miljøvenlig webhosting

Selvom at moderne computere er blevet ganske strømeffektive, står de stadig for en stor del af verdens energiforbrug. Men modsat en computer som bruges privat, er en webserver tændt hele døgnet rundt, alle årets dage. Dette betyder at strømforbruget for en webserver, langt overstiger strømforbruget for en almindelig computer. Af denne grund kan det være værd at tænke sig om, før man vælger webhostingudbyder og løsning.

webserverDelt hosting udnytter ressourcerne bedst

Konceptet bag delt hosting, går ud på at du deler webserver med andre hjemmesideejere. Det betyder at hver hjemmeside ikke behøver at have sin egen server stående tændt, hvilket er med til at minimere strømforbruget og behovet for elektronik, hvoraf sidstnævnte som bekendt er kendt for at belaste miljøet ved under produktionen. Her på klima-og-miljoe.dk benytter vi delt hosting fra Unoeuro, som hvorved at vi udnytter vores webservers kapacitet til fulde. Ved at vælge delt webhosting, cloudhosting eller en VPS, kan din virksomhed være med til at minimere jeres klimaaftryk, sammenlignet med drift af jeres egen dedikerede webserver.

Hosting på grøn energi

Enkelte udbydere af webhosting har dog valgt at gå skridtet videre, for at minimere klimapåvirkningen i endnu større grad. Således begynder man at se at flere hostingcentre køber andele i vindmøller, og i enkelte tilfælde køber helt egne møller, for derved at sikre et tæt på fuldkomment klimaneutralt aftryk. Desuden findes der på Island flere hostingudbydere, som benytter et datacenter som drives af 100 % grøn energi fra den islandske undergrund, herunder cloududbyderen GreenQloud. Du kan være helt sikker på, at det vil fremgå af din udbyders hjemmeside, hvis det er tilfældet at din udbyder har særlig fokus på klima og miljø. Ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte den udbyder som du har kig på, for at afdække hvor energieffektiv en opsætning deres servere kører med.

Gør din hjemmeside Co2 neutral

Slutteligt har man som hjemmesidejer mulighed for at koble sig op ingenco2.dk, som er en dansk organisation som arbejder med klimaneutralisering af webhosting. Hos ingenco2.dk betaler du et beløb svarende til din hjemmesides størrelse, da større hjemmesider som udgangspunkt kræver flere serverkræfter end små servere gør. Som modydelse får du et certifikat, som du kan vise på din hjemmeside, hvilket er en del af mange virksomheders CSR-strategi.

ingenco2.dk deltager på dette grundlag i opkøb af vedvarende energikilder, beskyttelse af regnskov og andre CO2 reducerende projekter. Mere end 2000 virksomheder fra 50 lande er en del af ingenco2.dk.

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Emil Blücher (se alle)