Mange fordele ved genindførslen af håndværkerfradraget

prutti håndværkerRegeringen har valgt at genindføre det populære håndværkerfradrag fra 2011, og det er der mange grunde til at glæde sig over! Den såkaldte boligjobordning har været en kæmpe succes, idet den har skabt initiativ blandt danskerne til at få udført vedligeholdelse, energiforbedringer eller andre former for håndværkerhjælp. Det er derfor fantastisk at regeringen har valgt at indføre fradraget igen – for det kommer forhåbentlig til at betyde fremgang for både økonomien og det grønne marked.

Hvad kan man trække fra?

Hvis du vil have fradrag, skal du sørge for, at arbejdet er omfattet af SKAT’s liste over servicer og vedligeholdelsesprojekter med fradrag. Det er altså ikke alle projekter du kan trække fra i skat, og det er derfor vigtigt at tjekke listen igennem, inden du går i gang med et projekt. Der er heldigvis mange klimavenlige initiativer som står på listen over arbejde med fradrag. Der er eksempelvis mulighed for at få isoleret huset, udskiftet sine ruder, installeret solceller, udskiftet vand- og elinstallationer, lavet/udskiftet varmepumpe eller varmeanlæg. At ordningen bliver genindført, er derfor en stor hjælp til de grønne initiativer. Vi håber derfor på, at folk tager ordningen til sig og investere i grønne løsninger her i 2013-2014.

Hvem kan trække fra?

Der er en del krav til boligjobordningen, men de er i sig selv meget logiske. Du skal være minimum 18 år, før du er berettiget til fradraget. Du skal ligeledes være skattepligtig. Fradraget er selvfølgelig begrænset, men det er vigtigt at huske på, at et maksimalt fradrag ikke gælder pr. husstand. Det gælder derimod for hver person over 18 i husstanden. Hvis du vil nyde godt af håndværkerfradraget, er det ligeledes et krav, at arbejdet er blevet udført på din bopæl.

Der er også mulighed for at få fradrag for arbejdet på dit sommerhus, men det er da et krav, at det står som lovlig helårsbeboelse. Ordningen gælder også for både leje- og andelsboliger. Husk ligeledes på, at du kun kan få fradrag gennem boligjobordningen, hvis du ikke allerede får anden støtte til arbejdet.

Hvor meget kan man trække fra?

Som det ser ud nu, kan du højst trække 15.000 kr. fra om året. Det svarer til ca. 5000 kr. i skat. Husk på, at hvis I eksempelvis er to over 18 i husstanden, så kan I hver især trække de 15.000 fra. Støtten er altså bestemt værd at tage med, og det er derfor en god investering for dig og dit hjem.

Husk på, at ordningen har tilbagevirkende kraft. Det betyder, at du også har mulighed for at trække eventuelle projekter fra, som er udført i starten af 2013. Det er blot et krav, at du har gemt papirarbejdet for arbejdet og betalingen (som det altid er et krav). Vedrørende betalingen, så kan du kun trække arbejdet fra i skat, hvis du har betalt håndværkeren via. en betaling til deres konto, gennem deres hjemmeside eller gennem et indbetalingskort.

I skrivende stund er håndværkerfradraget 2013-2014 endnu ikke vedtaget ved lov. Men som sagt har ordningen tilbagevirkende kraft, så der er ingen grund til ikke at begynde nu!

The following two tabs change content below.

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.

Nyeste indlæg af Sandra Christensen (se alle)

Udgivet af

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.