Klimavenlig rengøring

Du kan både gøre dig selv, din familie og miljøet en tjeneste ved at tænke miljøvenligt i din rengøring. Det er hverken dyrt eller mindre effektiv at rengøre klimavenligt, og der bør derfor ikke være nogen undskyldning for ikke at gøre det!

Et rent hjem og en ren samvittighed

rengøringsmidlerVil du gøre dig selv og miljøet en tjeneste, bør du tænke klimavenligt i din rengøring. Det kan både være skadeligt for miljøet, dine møbler og dig selv, hvis du bruger skrappe rengøringsmidler i din rengøring. Tænk derfor både på dig selv og miljøet, når du skal rengøre hjemmet – det er en fordel for alle.

Der er ingen grund til ikke at tænke miljøvenligt når man rengør hjemmet. Mange tror at rengøringen ikke er ligeså effektiv med klimavenlige rengøringsmidler. Dog har disse rengøringsmidler en ligeså god effekt som de skrappe vaskemidler i stærke pangfarver. Mange kemikalier er ikke nødvendigvis lig med en effektiv rengøring. Du vil opnå et ligeså effektivt resultat med miljøvenlige rengøringsmidler, og der er derfor ingen grund til at arbejde med skrappe produkter, som både kan være farlige for dig og vandmiljøet.

Klimavenlige rengøringsmidler

Miljømærke 2Der er mange rengøringsmidler at vælge imellem, når du befinder sig i rengøringsafdelingen i supermarkedet. Hylderne er fyldt med skrappe rengøringsmidler i stærke pangfarver, som lover at fjerne al skidt og snavs i dit hjem. Du skal dog ikke lade dig tiltrække af de stærke farver. Vil du rengøre ansvarligt og effektiv, skal du nemlig gå efter de miljømærkede rengøringsmidler, som du ligeledes kan finde på hylderne.

miljømærke 3Ofte er disse rengøringsmidler mere neutrale i sit udseende end de skrappe rengøringsmidler, og de kan derfor være lidt svære at få øje på. Gå altid efter de rengøringsmidler som enten er miljømærket med blomsten eller svanen. Disse er godkendte miljøvenlige produkter, og du kan derfor trygt stole på, at de er sundere for både dig, din familie og miljøet. Der er ingen forskel på hvor effektiv rengøringen bliver – de miljømærkede produkter fjerner nemlig ligeså mange bakterier som de traditionelle produkter. Du skal heller ikke være nervøs for, at de klimavenlige produkter tømmer pengepungen. Produkterne er nemlig ikke dyrere end de traditionelle, og der bør derfor ikke være nogen undskyldning for ikke at rengøre klimavenligt.

Du skal dog være opmærksom på, at det er nødvendigt at bruge skrappe produkter, hvis du skal give skimmelsvamp og alger kamp til stregen. Her er hverken miljøvenlige eller traditionelle rengøringsprodukter effektive nok. Det samme gælder hvis dit toilet er blevet misfarvet. Husk altid at lufte ud når du rengør med skrappe produkter. Så holder du et sundt indeklima under rengøringen.

Skån miljøet for kemikalier

Skrappe rengøringsmidler kan ødelægge overflader på borde, gulve og møbler i dit hjem. Dette kan endda være medvirkende til, at nyt snavs sætter sig fast nemmere. Derudover er det usundt for sig, og det er derfor vigtigt, at du altid bruger handsker i din rengøring. Du kan dog lette rengøringen og skåne miljøet for kemikalier, ved brug af moppe og mikrofiberklude. Dette er især en god idé hvis du, eller én i hjemmet er overfølsom overfor rengøringsprodukterne. Mikrofiberklude er positivt ladede, og fjerner derfor nemt støv, som er negativt ladede. De tiltrækker simpelthen støvet til dig, og du slipper derfor for at bruge unødvendige kemikalier på at komme nullermændene til livs. Du kan nemt rengøre kludene efterfølgende i vaskemaskinen. Du skal dog ikke tørre dem i tørretumbleren, da dette ødelægger kludenes effekt.

Det er ligeledes vigtigt at du bruger de rette doseringer i din rengøring. Skån miljøet og spar penge på at dosere frem for blot at hælde direkte fra flasken.

Tænk miljøvenligt ved valg af rengøringsfirma

Du kan nemt selv rengøre miljøvenligt i dit hjem eller på kontoret. Det handler blot om at tænke ansvarligt, når du vælger rengøringsmidler og bruger kemikalier i din rengøring. Har du ikke tid eller overskud i hverdagen til den ugentlige rengøring, kan du selvfølgelig modtage hjælp udefra. Her er det vigtigt at du går efter et rengøringsfirma, som tænker ansvarligt i deres rengøring. Vælg et rengøringsfirma der bruger miljøvenlige rengøringsmidler, så du kan komme hjem til et sundere indeklima og have god samvittighed på samme tid.

The following two tabs change content below.

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.

Nyeste indlæg af Sandra Christensen (se alle)

Udgivet af

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.