Hulmursisolering af dit hjem

Er du træt af høje varmeregninger og et køligt indeklima? Så er hulmursisolering løsningen for dig. Ved at få dit hjem isoleret, kan du spare mange penge på varmeregningen, og på samme tid få et bedre indeklima og en øget komfort. Investeringen er hurtigt tjent hjem igen, og du har glæde af isoleringen i mange år fremover!

Skån klimaet og få en bedre varmeøkonomi

hussalgMan har ikke altid valgt at hulmursisolere, når man har opbygget huse i Danmark. Det er først vi opbygning af nye huse, at man er begyndt at fokusere på klimaet og vigtigheden af en god varmeøkonomi. Bor du i et ældre hus, vil du derfor opdage, at der ikke er isoleret imellem den ydre og indre mur. Ofte kan du mærke på dine vægge, hvis der ikke er hulmursisoleret. De vil både være kolde, og du vil mærke træk omkring karme og vinduer, hvis der er en smule utæt.

Bor du i et hus, som ikke er hulmursisoleret, forsvinder omkring 32 % af varmen ud gennem murene. Er dit hus fra før 1960 er tallet endnu højere. Omkring 1/3 del af den varme du betaler for og lukker ud, forsvinder altså igen, uden at du når at få den store glæde af varmen. Spild af penge? Ja, det mener vi også.

Med en omgang hulmursisolering kan du fjerne størstedelen af dette varmespild, og du vil derfor hurtigt opleve, at du kan skrue betydeligt ned for varmen og på samme tid opnå et bedre indeklima. Varmespildet er ikke blot dårligt for din pengepung, men sætter også sine spor på klimaet. Få derfor hulmursisoleret dit hjem, så du kan skrue ned for varmen, CO2-udledningen og varmeregningerne.

Hulmursisolering med papiruld

isoleringDet mest klimavenlige materiale du kan isolere med, er papiruld. Isoleringsmaterialet er skabt fra genbrugte aviser, og der er derfor tale om et bæredygtigt materiale. Du tænker måske, at det ikke er sikkert at isolere sit hjem med gamle aviser. Men bare rolig – papirulden er behandlet med et kemisk stof, der nedsætter gennembrændingstiden. Papiruld er således også et af de mest brandsikre isoleringsmaterialer.

Ved at hulmursisolerer dit hjem, får du ligeledes lydisoleret huset. Der er derfor mange fordele ved at hulmursisolere med papiruld udeover de lavere varmeregninger og nedsatte CO2-udslip!
Alt efter hvordan du opvarmer dit hjem, kan du komme til at spare mellem 60-180 kr. pr. m2 årligt på varmeregningen. Der er tale om store besparelser, og hulmursisoleringen med papiruld er derfor også hurtigt tjent hjem igen. Langt de fleste oplever, at investeringen er tjent hjem igen i løbet af 1-3 år.

Hvordan du får hulmursisoleret dit hjem

Du kan indhente gode tilbud fra en isolatør, hvis du skal have hulmursisoleret dit hjem. Der er forskel på hvor lang tid det tager at hulmursisolere et hjem. Det kommer naturligvis både an på størrelsen af dit hus, og hvilket isoleringsmateriale der bruges. Det tager normalt mellem 1 – 2 arbejdsdage at hulmursisolere et hus med papiruld. Isoleringsmaterialet er nemt at arbejde med, og det vil derfor også gå hurtigere for isolatøren.

Isolatøren isolerer dit hus ved at lave et mindre hul i ydermuren, hvorigennem der sprøjtes isoleringsmateriale ind. Hullet bliver naturligvis dækket til igen efterfølgende, og det er derfor ofte ikke til at se, hvor på muren der er blevet arbejdet.

Vær opmærksom på at det kan være nødvendigt at få isoleret sit hus igen, selvom det er blevet hulmursisoleret én gang. Isoleringen kan falde samme med årene, og vil derfor miste en del af sin effekt. En dygtig isolatør vil kunne vurdere, om der er behov for endnu en isolering.

The following two tabs change content below.

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.

Nyeste indlæg af Sandra Christensen (se alle)

Udgivet af

Sandra Christensen

Sandra er vores faste forfatter her på Klima og Miljø, som skriver størstedelen af vores artikler. Sammen med resten af teamet bag Klima og Miljø prøver Sandra at inspirere dig til en grønnere hverdag.